Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznat uzrok požara koji je bez krova nad glavom ostavio 30 građana Sarajeva

Preuzmite sliku

Tokom jučerašnjeg dana završen je uviđaj na mjestu požara u Buča Potoku, u kojem je prekjučer izgorjelo 20 stanova u objektu nekadašnjih “Vranicinih” baraka.

Uviđajem, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, između ostalog, a prema preliminarnom nalazu ovlaštenog vještaka protivpožarne zaštite, konstatovano je da je kvar na elektroinstalacijama uzrok požara, potvrdio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja – kazao je Hadžiabdić.

U požaru koji je u petak ujutro izbio u ulici Nusreta Prohića u naselju Buča Potok potpuno je izgorjelo 10 stanova, a 30 osoba koje su živjele u objektu preko noći su ostale bez svega.

Za njih je osiguran privremeni smještaj u prostorijama Željezničkog školskog centra u Sarajevu, a nadležni su obećali pomoći kako bi se što prije oporavili od gubitka.

U požaru, koji je izbio u rani jutarnjim satima, niko nije povrijeđen, a sarajevski vatrogasci dva dana su radili na njegovom potpunom gašenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,