Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznat datum završetka radova na sanacij tunela Čaklovići

Preuzmite sliku

S obzirom na to da je rok za sanaciju tunela Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Zvornik istekao prije petnaest dana, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK zatražilo je od JP Ceste Federacije BiH što hitniji završetak radova na rekonstrukciji tunela.

U resornom kantonalnom ministarstvu kažu da su dobili obećanja da će radovi biti okočani do 15. novembra, a da bi saobraćaj kroz tunel u Čaklovićima u promet trebao biti pušten od 17. novembra.

Sanacija tunela Čaklovići, na relaciji Tuzla-Kalesija-Caparde trenutno je u završnoj fazi. Zbog nepredviđenih radova, kako su pojasnili iz Direkcije cesta Federacije došlo je do probijanja rokova. Tunel u Čaklovićima je na veoma frekventnoj dionici koja povezuje Tuzlu sa općinama Kalesija, Sapna, Teočak i dalje prema Republici Srpskoj.

Okončanjem svih predviđenih radova tunel u Čaklovićima u cjelini će biti po svaremenim standardima novoizgrađenih tunela. Vrijednost ove investicije, odnosno rekonstrukcije tunela u Čaklovićima je skoro 3 mil KM, a vrši se u okviru Projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u FBiH, prenosi RTV TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,