Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Povećan broj prijava džeparenja na ulicama Sarajeva

Preuzmite sliku

Zbog povećanog broja prijava džeparenja na ulicama Kantona Sarajevo, kao i sve veće zastupljenosti prosjačenja u vrijeme turističke sezone, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pojačano provode aktivnosti na sprječavanju tih djela, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

-Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je donijela inovirani operativni plan da bi se što uspješnije borili protiv ovih pojava- istakao je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

  • U saopćenju se navodi da je ministar Katica u ime povjerenice za pitanja migranata, danas izvijestio Vladu Kantona Sarajevo i o trenutnoj situaciji u privremeno-prihvatnim centrima za migrante Ušivak i Blažuj, sa akcentom na smještajne kapacitete i provođenje epidemioloških mjera.

    Istakao je da oba centra poštuju raniji zaključak Vlade KS koji se odnosi na činjenicu da nisu dozvoljeni novi smještaji, te se uvidom u dnevni izvještaj Međunarodne organizacije za migracije (IOM) ali i drugih vladinih operativnih centara za ovakvu vrstu informacije može utvrditi da su brojke smještajnih kapaciteta u relativnom opadanju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,