Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potraga za drugim nestalim radnikom proširena od Zavidovića prema Maglaju

Preuzmite sliku

U toku je deveti dan potrage za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz Insaat” koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru Vc kada su u s krana na deset metara visine pali u nabujalu rijeku Bosnu u Begovom Hanu kod Žepča nakon čega je za njima organizirana potraga.

Pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom, njih 15, podijeljeni u tri tima s medicinskom i tehničkom podrškom, čamcima i potrebnom opremom i danas će pretraživati korito i obale rijeke Bosne od mjesta nesreće do Žepča a današnja potraga proširit će se i od Zavidovića prema Maglaju.

 • Osim FUCZ na terenu su i pripadnici Gorske službe spašavanja Žepče i Srebrenik, CZ Žepče, PU Žepče, tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip rijeke te pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske koji su se odazvali pozivu turske kompanije “Čengiz Insaat” i 13. novembra se uključili u potragu za nestalim radnikom, državljaninom Turske.

  Spasiocima su se i danas pridružili radnici kompanije “Čengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.

  Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su, 11. novembra, pronašli u rijeci Bosni.

  Za drugim nestalim muškarcem potraga je nastavljena, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,