Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Porodica iz Sarajeva javno pohvalila osoblje Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC-a Tuzla

Preuzmite sliku

Arnel Hodžić iz Sarajeva na svom Facebook profilu objavio je status u kojem izražava zahvalnsot osoblju Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC-a Tuzla na kako navodi ‘doktorskom’ odnosu…

Naime, kako je napisao u objavi imali su hitan slučaj u porodici što je zahtijevalo snimanje, a termin je bio zakazan tek 8. marta što je prema njegovim riječima jako dug period čekanja.

‘ U Kantonu Sarajevo zdravstveni sistem je jako loš obzirom koliko se novca izdvaja za isti. Imali smo namjeru da obrazložimo hitnost situacije te greškom u neznanju nazvali UKC u Tuzli. Komunicirali smo sa sekretarom Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC-a Tuzla kome smo ostavili kontakt i dobili obećanje da će vidjeti šta se može uraditi u našem slučaju. Od stresa zbog hitnosti nismo uopće bili svjesni da smo na vezi sa kliničkim centrom u Tuzli. Za samo nekoliko sati našu porodicu kontaktira Osmanović Jasmin, dipl. ing. med. radiologije i veoma ljubazno i profesionalno traži sve potrebne dodatne informacije te daje obećanje da će stvar vrlo brzo biti riješena. U međuvremenu smo privatno zbog hitnosti situacije uradili preglede i pretrage dok nas u međuvremenu zovu iz Tuzle i tek tada smo shvatili da smo bili na vezi sa UKC-om Tuzla, a ne KCUS-om (U Sarajevu se ne javljaju na brojeve telefona). Hvala osoblju Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC-a Tuzla. Ovo je na neki način kritika nadležnim da se poboljša zdravstveni sistem jer nemaju svi mogućnost da plaćaju privatne preglede koji i nisu baš jeftini’ – naveo je Arnel Hodžić u svojoj objavi.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje