Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Porodica Alise Mutap Ramić: “Izgubila 7 kg u proteklih šest dana, jutros je dobila kontrakcije”

Preuzmite sliku

Alisa Ramić uhapšena je 16. juna 2021. godine, zajedno sa još jednom osobom.

Porodica Alise Ramić (djevojački Mutap) poslala je danas saopćenje za javnost u kojem tvrde kako je njeno zdravstveno stanje ugroženo.

Pismo njene porodice objavljujemo u cijelosti:

“Maloprije smo prvi put nakon nakon hapšenja 16.6. 2021. god stupili u kontakt s Alisom. Visokorizična trudnica (s dijagnosticiranom epilepsijom od ranog djetinjstva) u petom mjesecu trudnoće je izgubila 7 kg u proteklih šest dana. I jutros je dobila kontrakcije..

Hvala državnom tužiocu Ćazimu Hasanspahiću. Hvala Vam Ćazime, što ste odbili svaki naš zahtjev za ponovno vještačenje Alise pred međunarodnim vještacima. Hvala Državnom Tužilštvu što živimo u državi u kojoj, ako se sjetiš ne ideš u zatvor, a ako se ne sjetiš, zatvor. Hvala Vam i za tatu koji je u pritvoru već peti mjesec za djelo u kojem se tereti da je zajednom s Murizom Memićem nudio novac za vozilo za koje se sumnjalo da je učestvovalo u krivičnom djelu od dana 8.2.2016 god. Hvala Vam što je moj tata u zatvoru, a Muriz Memić na TV-u.

Hvala Sudiji Suda BiH Gđi Tatjani Kosović na izricanju ove najstrožije mjere. Hvala Vam Gđo Tatjana, prvo kao ženi, a onda kao Sudiji.
Hvala Arijani, Murizu i ostalim “stijenama” koje prikrivaju tog ubicu/ubice i ne žele da kažu, a znaju. Izgleda da ste dobili ste što ste htjeli. Heroji nacije. I na kraju, želimo zaista da zahvalimo svim ljudima koji su mi se javili sa svojim iskustvima, a koji su usljed nekog traumatičnog događaja, da li saobračajne nesreće, udarca, pretprljenog straha, naročito traumatičnog događaja, dobili blokadu sjećanja na te iste događaje.

Srdačan pozdrav za heroje, sudije, kadije i stijene i njihove efendije. Porodica”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje