Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policijski službenik iz Šekovića spriječio pokušaj samoubistva

Preuzmite sliku

Policijski službenik Policijske stanice Šekovići jučer je u mjestu Odžaci, u općini Šekovići, brzom i efikasnom reakcijom, spriječio tridesetjednogodišnju ženu u namjeri da izvrši samoubistvo vješanjem.

Tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenik je došao do saznanja da se tridesetjednogodišnja žena udaljila od kuće, u mjestu Odžaci, te da se uputila u obližnju šumu noseći konopac s namjerom da izvrši samoubistvo vješanjem.

S osobom S.M. odmah je krenuo za tridesetjednogodišnjakinjom, koju su zatekli u šumi nedaleko od mjesta stanovanja, sa konopcem oko vrata, pokušavajući da izvrši samoubistvo vješanjem.

– Iskazanom prisebnošću u kritičnom momentu, te brzom i efikasnom reakcijom policijskog službenika i osobe S.M., uspjeli su da presjeku konopac i da djevojku spriječe u namjeri da sebi oduzme život – saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio da se izvrši uviđaj kao i da se djevojka uputi na ljekarski pregled. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje