Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pojačane aktivnosti policije povodom početka nove školske godine

Preuzmite sliku

U povodu početka nove školske 2020/2021. godine, koju karakterišu posebni načini organizacije uslovljeni pandemijom izazvanom “koronavirusom”, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a poduzimaju pojačane planske aktivnosti na osiguranju što boljih sigurnosnih uslova za sve učenike, posebno najmlađu generaciju polaznika.

Cilj navedenih aktivnosti je da se osigura nesmetan boravak djece u školama i njihovo sigurno kretanje putnim pravcima od kuće do škole, prije svega kroz prisustvo službenika policije u neposrednoj blizini školskih i predškolskih objekta, raskrsnica, pješačkih prelaza i putnih pravaca kretanja učenika, kao i putem aktivnosti službenika zaduženih za rad policije u zajednici i saradnje sa predstavnicima škola.

Ovom prilikom, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da se pridržavaju saobraćajnih propisa, te da obrate dodatnu pažnju kada voze u blizini škola, posebno pješačkih prelaza.

Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona svim učenicima i nastavnom osoblju želi sretan početak nove školske godine, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje