Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako pravoslavni sveštenik sa Arminom Muzaferijom izvodi ilahiju ‘Dođi vidi ašk šta čini’

Preuzmite sliku

Armin Muzaferija sinoć je održao svoj prvi koncert u Trebinju.

Zbog epidemioloških mjera koncertu nije mogao prisustvovati veći broj posjetilaca, ali to nije spriječilo Muzaferiju i njegov bend da naprave lijepu muzičku priču.

“Bh. turneja za mene traje dok ne obiđem svako mjesto u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini. Trebinje je jedan od najljepših gradova BiH, a isto važi i za stanovnike koji su nas srdačno dočekali. Iako su još uvijek na snazi mjere zbog epidemije uz poštivanje pravila imali smo nezaboravno veče u srcu trebinjske čaršije” – kaže Armin Muzaferija koji dodaje da je pokrovitelj koncerta bilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa ministrom Edinom Ramićem i BH Telecom.

Ovoj posebnoj umjetničkoj večeri lijepih melodija prisustvovali su muftija mostarski Salem ef. Dedović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, predsjednik Skupštine Grada Trebinja Dragoslav Banjak, te đakon Branislav Rajković.

Na opće oduševljenje prisutnih, Armin je pozvao đakona Rajkovića na scenu gdje su zajedno izveli ilahiju “Dođi vidi ašk šta čini” uz poruku da nam je obaveza, a ne stvar izbora da gradimo mostove i promovišemo univerzalne vrijednosti.

Kako je izgledao taj dio nastupa možete pogledati u video prilogu:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje