Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počeo novi sastanak bh. lidera i međunarodne zajednice o izmjenama Izbornog zakona BiH

Preuzmite sliku

Lideri bosanskohercegovačkih političkih stranaka nastavili su danas pregovore s predstavnicima međunarodne zajednice o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Sastanku u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH prisustvuju Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović (SDA), Fahrudin Radončić i Damir Arnaut (SBB), Borjana Krišto i Bariša Čolak (HDZ BiH) te Nermin Nikšić (SDP BiH).

S bh. liderima danas se sastaju američka ambasadorica u BiH Maureen Cormack i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark.

Novinarima se uoči sastanka obratio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić koji je prokomentarisao jučerašnje zaključke Vijeća za implementaciju mira (PIC).

“PIC je dijagnosticirao stanje, a to je ono o čemu mi pričamo dugo. Najviše me raduje zaključak PIC-a da se Obavještajno-sigurnosna agencija BiH mora staviti pod parlamentarni nadzor i u zakonite okvire”, rekao je Radončić, prenosi portal Klix.ba.

Istakao je kako su za sazivanje sjednice Komisije za nadzor nad OSA-om najodgovorniji Bariša Čolak i Safet Softić.

“Onda ćemo mi uraditi taj posao koji uopće nije težak. Druge njihove poruke su stroge, ali pravične i ja ih podržavam”, kazao je Radončić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: