Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počelo ponovno brojanje glasova za predsjednika RS

Preuzmite sliku

U Glavnom centu za brojanje u Sarajevu počinje prebrojavanje ponovno glasačkih listića za potpredsjednika i predsjednika Republike Srpske. Medijima su se obratili Goran Mišković, direktor Glavnog centra za brojanje i Suad Arnautović, predsjednik CIK-a BiH.

U Zetri je počelo ponovno brojanje glasova u Glavnom centru za brojanje. Predsjednik CIK-a, Suad Arnautović odbacio je optužbe o “nezakonitoj” odluci, kaže od 3. augusta Visoki predstavnik CIK-u je dao veće ovlasti izmjenama Izbornog zakona.

“Ovdje nema politike i nezakonitih radnji. Mi po zakonu nadgledamo izbore i indicije koje imamo i saznanja o paljenju listića, markiranju listića, nepravilnom pakovanju izbornog materijala, neiskorištenim lisitćma i onda ovdje javno ponovno prebrojavamao”, kaže Arnautović.

“Krećemo u 15 i 30 sa izbornim jednicima Brčko i Bijeljina. Predsjednik je sve objasnio i radićemo u tri smjene. Imamo vremenske planove oko rokova, ali ćemo se kasnije detaljno očitovati, kaže Mišković i dodaje:

“Što se tiče Doboje, planirano je nakon Banja Luke i Bijeljine da brojimo glasove iz Doboja. Moramo pripremiti materijale i skladište. Krećemo sa velikim izbornim jedinicama, i skladište je dobilo naredbu da onda krenemo sa Dobojem”, kazao je Mišković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,