Četvrtak, 18. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počeli radovi na izgradnji kuće za Mirsadu i Jasmina Suljkanović (FOTO)

Preuzmite sliku

Humanitarna organizacija „Međunarodni forum solidarnosti-Emmaus“ (MFS-EMMAUS) Doboj Istok pokrenula je akciju prikupljanja sredstava i materijala za rekonstrukciju kuće Mirsade i Jasmina Suljkanović iz Lukavice Rijeke.

Radi se o kući staroj preko 50 godina koja se nalazi u ruševnom stanju gdje majka Mirsada (67) i njen sin Jasmin (38) žive već godinama bez vode i struje. Jasmin je bolestan i nezaposlen, oboje žive od socijalne pomoći koja iznosi 100 KM. Danas su počeli radovi na izgradnji kuće, čija će izgradnja koštati oko 40.000 KM, a završetak radova i useljenje je planirano do kraja maja ove godine.

Ova porodica nije u stanju da se brine sama o sebi, tako da je ovoj porodici potrebno sve: peć, namještaj, hrana, odjeća, ali im je prije svega potreban novi dom jer kuća u kojoj sada žive više nije sigurna i svaki čas se može urušiti. MFS-EMMAUS je već obilazio ovu porodicu i uručio im humanitarnu pomoć u vidu prehrambenih artikala i higijenskih potrebština. S obzirom na njihovo teško stanje odlučili smo pokrenuti akciju izgradnje novog doma za Mirsadu i Jasmina u kojem će imati normalne uslove za život dostojne čovjeka. Danas su počeli radovi na izgradnji nove kuće, a rušenje starog objekta i ostale pripreme već su završene uz pomoć komšija i mještana“, kazao je Elmedin Škrebo rukovodilac sektora za razvoj i saradnju u MFS – EMMAUS-u.

Izgradnju novog objekta pomoći će i nekoliko lokalnih firmi u građevinskom materijalu, stolariji, sanitariji i novcu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje