Petak, 7. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počele prijave za drugu Infobipovu ljetnu praksu (FOTO)

Preuzmite sliku

Provedite ovog ljeta dvije sedmice u srcu Istre sa pogledom na Brijune i naučite osnove telekom industrije.

Posljednje dvije sedmice augusta u Infobipu su rezervisane za drugu po redu ljetnu praksu, koja će ove godine okupiti učesnike iz Sarajeva i Tuzle, te ih na četrnaest dana odvesti u sada već poznati Pangea kampus.

U samom srcu ovog telekom diva u Vodnjanu, koji se prostire na tri sprata i preko 17.000 kvadratnih metara, sa brojnim sadržajima, sportskim terenima, te pogledom koji zahvata Nacionalni park Brijune, učesnici će zajedno sa mentorima raditi na teoretskim i praktičnim oblastima, propraćenim simulacijama stvarnih poslovnih sastanaka i situacija sa potencijalnim klijentima, te učiti o najnaprednijim tehnološkim rješenjima na kojima počivaju usluge koje ova kompanija nudi.

Pangea je dom za blizu 240 Infobipera koji tu svakodnevno rade na jednoj od najvećih A2P komunikacijskih platformi u svijetu, a nerijetko se na njenim hodnicima i uredima sreću gosti iz drugih dijelova svijeta, koji ovdje razmjenjuju znanja i ideje, te rade na poboljšanju platforme, pa nije rijedak slučaj da u istom danu sretnete različite kulture i Infobipere sa pet različitih kontinenata, gdje Infobip ima urede.

Ove godine smo odlučili mogućnost prijave za praksu ponuditi i zainteresiranim praktikantima iz Tuzle, sa ciljem boljeg upoznavanja mladih talenata iz drugih gradova u BiH, te približavanja Infobipa Gradu soli.

Za vrijeme trajanja prakse, polaznici će dobiti širu sliku o biznis i tehnološkim aspektima telekom industrije, te iz prve ruke kroz rad sa mentorima naučiti kako je raditi za jednu od vodećih tehnoloških kompanija u svijetu, koja je iz startapa u svega dvanaest godina postojanja izrasla u telekom lidera jedne od najbrže rastućih industrija.

Bilo da još uvijek studiraju ili su nedavno diplomirali, prijaviti se mogu svi studenti bachelor i master studija univerziteta u Tuzli i Sarajevu, sa fokusom na fakultete biznis i tehnoloških usmjerenja.

Prijave su otvorene do 20.07. 2018. godine, a više informacija o uslovima pročitajte na linku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,