Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počela vakcinacija zaposlenih u policijskim agencijama na nivou BiH

Preuzmite sliku

Vakcinacija uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i policijskih agencija sa državnog nivoa počela je jutros u dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra u Sarajevu. 

Za ovu namjenu osigurano je 10.000 doza vakcina, što je dovoljno za imunizaciju 5.000 osoba protiv koronavirusa. Vakcine je donirala Republika Turska na molbu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića tokom sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Suleymanom Soyluom održanog početkom aprila u Ankari.

Imunizacija svih policijskih službenika i zaposlenih u policijskim agencijama ocijenjena je veoma važnom zbog nesmetanog funkcionisanja sigurnosnog sektora, s obzirom da su policijski službenici izloženi stalnim kontaktima, a ujedno imaju važnu ulogu u provođenju epidemioloških mjera kroz kontrolu kretanja i prelaska granice i spriječavanju širenja koronavirusa.

Uz uposlenike Ministarstva sigurnosti BiH, vakcinisat će se policijski službenici i uposlenici Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, Službe za poslove sa strancima BiH, Agencije za policijsku podršku BiH, Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Obavještajno –sigurnosne agencije BiH.

Punktove za vakcinaciju danas je posjetio i ministar Cikotić, koji se zahvalio zdravstvenim radnicima, volonterima i drugom osoblju na dobro organizovanom procesu vakcinacije, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH. (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,