Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘Pobijedimo zauvijek mRAK’: Uspješno završen rehabilitacijski kamp za mlade koji boluju od raka

Preuzmite sliku

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona “Pipol” organizovalo je od 16. do 18.augusta ljetni rehabilitacijski kamp za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka s područja TK.

Zvanični slogan sedmog ljetnog rehabilitacijskog kampa je bio “Pobijedimo zauvijek mRAK“.

U kampu je učestvovalo oko devedeset korisnika Udruženja iz svih općina i gradova sa područja Kantona.

U sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A. Ajdinovići u Olovu, tokom trodnevnog boravka mališani i mladi izliječeni od raka, u pratnji porodica su uživali u planinskom zraku i ekološko čistoj sredini.

Pored organizovanih edukativnih, okupacionih, sportskih i rekreativnih aktivnosti,  korisnici projekta su uživali i u slobodnim aktivnostima: obilasku ZOO vrta, terapijskom jahanju konja, igri u slanoj sobi, kupanju u zatvorenim bazenima, masažama u spa centru, grupnim šetnjama i neformalnim druženjima tokom kojih su razmjenjivali iskustva i stekli nova prijateljstva, prenosi Fena

Ovaj projekat ima za cilj da potpomogne oporavak djece i mladih, ali i da kreira pozitivna iskustva i sjećanja kojima će se zamijeniti stare boli, rane i strahovi.

“Okupiti na jednom mjestu djecu i mlade koji svakim novim danom koračaju hrabro na putu ka konačnom ozdravjenju, kao i djecu i mlade koji su već odavno izliječeni i nižu brojne uspjehe u obrazovanju,  sportu i u svim drugim životnim segmentima, koji su zasnovali porodice i  imaju ili trebaju dobiti svoje potomke, zaista je neprocjenjivo”, saopšteno je iz Udruženja “Pipol”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje