Subota, 8. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otvorena izložba ‘Moje Sarajevo’: Dodijeljene nagrade pobjednicima

Preuzmite sliku

Foto-izložba “Moje Sarajevo“ na kojoj je predstavljeno 25 najboljih radova prijavljenih na istoimeni foto-konkurs otvorena je danas u parku Hastahana na Marijin dvoru u Sarajevu.

Na foto-konkurs je tokom augusta i dijela septembra pristiglo više od 500 radova, koje je prijavilo 109 autora iz deset zemalja, saopštili su organizatori.

Organizator foto-konkursa i izložbe, Fondacija Sarajevo Navigator, ovom aktivnošću obilježava jubilej – 150. redovno izdanje mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, te 1.500.000 distribuiranih primjeraka ove publikacije u proteklih 13 godina postojanja.

Učesnici u foto-konkursu mogli su prijaviti radove u sedam kategorija i to: historija, arhitektura, priroda, turističke atrakcije, hrana i piće, stari zanati i panorame grada.

Prilikom otvorenja izložbe dodjeljene su nagrade za autore pobjedničkih fotografija u svih sedam kategorija, koje su pripremili članovi Destination Sarajevo Partners Cluba – Samusa nakit, BH Crafts, Magaza, Galerija Egoist, LiscaLisca Showroom, Bazerdžan i Royal with Cheese.

 • Destination Sarajevo Partners Club platforma je za promociju destinacije Sarajevo, koju je pokrenuo Sarajevo Navigator, a koja danas broji više od 300 članova.

  Pobjednici u kategorijama su: Adi Smajić (historija), Amar Hodžić (arhitektura), Merima Mulić (priroda), Hamza Selimović (turističke atrakcije), Selma Ćerimagić (hrana i piće), Dora Fulop (stari zanati) i Samir Geko (panorama).

  Nagrade pobjednicima u kategorijama dodijelila je predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator Nataša Musa, dok su sveukupnom pobjedniku foto-konkursa “Moje Sarajevo“ Bakiru Loji predstavnici Gradske uprave Grada Sarajeva uručili zlatnik Grada Sarajeva.

  Posebnom nagradom, unikatnim srebrenim bedžem sa motivom Vijećnice, nagrađen je i najstariji učesnik u foto-konkursu, Duško Toholj, koji je u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH radio gotovo pola stoljeća i koji je sa svojim kolegama iz Vijećnice u plamenu 1992. godine spasio brojne vrijedne knjige.

  Svim autorima izloženih fotografija uručene su zahvalnice za učešće na foto-konkursu.

  Izložba “Moje Sarajevo“ će biti otvorena za javnost sve do kraja manifestacije “Ljeto u parku – Hastahana“, odnosno do 29. septembra, saopštili su organizatori. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje