Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otkrivene ubice Miroslava Lazarevića, za nalogodavcem traje potraga

Preuzmite sliku

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske rasvijetlila je ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, rekao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema njegovim riječima, dvije osobe su privedene i saslušane, te predate na dalji rad Tužilaštvu, a postoji dovoljno dokaza  da su oni izvršioci.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet, istakao je da je pronađena puška sa kojom je izvršeno ubistvo za koje je motiv bilo koristoljublje.

“Istraga je pokazala da se radi o koristoljublju. Da su lica za određeni novčani iznos ili drugu korist lišili života Miroslava Lazarevića”, rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima, radi se o pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i može se povezati sa krivičnim djelima koja se dešavaju u poslednje vrijeme u regionu.

“Ostvarili smo saradnju sa pripadnicima MUP-a Srbije koji rade na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se desila na njihovom operativnom području u posljednje vrijeme i u ranijem periodu”, rekao je Ilić.

On je rekao da činjenice u vezi nalogodavca ovog ubistva još nisu rasvjetljene.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet je nakon dužeg rada na krivičnom djelu teškog ubistva Rade Dojčinović, koje se desilo prije više od godinu dana, rasvijetlila i ovo ubistvo i privela počinioca tokom prethodne noći na području Banjaluke.

Darko Ćulum, direktor Policije RS, rekao je da je izvršilac B.A. rođen 1951. godine u Žepču sa prebivalištem u Kostajnici.

Navedeno je da je izvršilac povratnik u izvršenju krivičnih djela u BiH i inostranstvu, a da je motiv ovog ubistva koristoljublje.

Počinilac je pratio više dana žrtvu, te je lišio života sa namjerom da otme novac koji je mislio da ima.

Ćulum se zahvalio na saradnji policijskim službenicima Kantona Sarajevo sa kojima su sarađivali u vezi ubistva Lazarevića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,