Subota, 15. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Oštre optužbe Dodika i opozicije u Narodnoj skupštini RS-a

Burna rasprava i brojne međusobne optužbe predsjednika RS-a Milorada Dodika i poslanika opozicije u Narodnoj skupštini RS-a obilježili su današnje posebno parlamentarno zasjedanje.

Prethodno je predsjednik RS-a Milorad Dodik pozvao poslanike opozicije da podrže da se ponovo usvoji odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, koji bi i oni podržali i insistirali na njenom provođenju na nivou BiH.

Ta odluka bi, kaže, bila ista kao i ova koja bi danas trebalo da se stavi van snage, ali s novim datumom održavanja referenduma i novom referendumskom komisijom.

Iz opozicije su mu odgovorili da već postoji usvojena odluka o referendumu i da nema potrebe da vlast predlaže usvajanje nove identične, već treba da provede postojeću.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić je rekao da je Dodik “pokleknuo i da je politička kukavica”, a Dodik mu je odgovorio da opozicija želi da se izađe na referendum i da on ne uspije, jer nema jedinstva o tom pitanju.

Dodik je u svom obraćanju parlamentu prozvao pojedine poslanike iz opozicije za političku korupciju, nakon čega su uslijedile brojne reakcije i međusobna prozivanja.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović je u svom obraćanju parlamentu istakla da po ovom pitanju ne treba da se ide u politikanstvo, za koje je optužila opozicionare. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje