Srijeda, 27. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Opozicija večeras ponovo protestuje u Banjaluci

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i Jelena Trivić istakli su da će na večerašnjem mirnom okupljanju u Banjoj Luci iznijeti dva zahtjeva, da im se odobri protest na glavnom gradskom trgu te preduzmu adekvatne mjere na rješavanju ekološkog probelma u “Incelu”, dok će treći zahtjev saopćiti večeras.

– Bit ćemo istrajni i ova naša borba će biti duga – tvrdi Stanivuković.

Dodao je da će insistirati na okupljanjima sve dok se ne samo ispune njihovi zahtjevi, ali i stvore uslovi da se u Banjoj Luci i Republici Srpskoj “živi slobodno”. Odbacio je kao neosnovane navode da opoziciona okupljanja ometaju turiste u najvećem gradu manjeg bh. entiteta.

– Mi, građani Banje Luke i Republike Srpske smo važniji od turista. Duboko vjerujemo da je turističkoj sezoni smetala nedavna tuča turiste Brune Batinića kod pravoslavnog hrama u Banjoj Luci – rekao je Stanivuković.

Jelena Trivić je kazala da će pokazati istrajnost za prava svih građana te da će da pomenuta dva zahtjeva podnijeti peticije nadležnim vlastima.

Nebojša Vukanović je naveo da se na prvom okupljanju, prošlog četvrtka, razbila barijera i strah kod građana te da ih večeras očekuje u većem broju. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,