Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Oglasili se iz Direkcije za robne rezerve KS povodom koronavirusa

Povodom navoda da se desila nestašica potrepština u pojedinim trgovinama uslijed povećane potražnje zbog COVID-19 ili koronavirusa u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama, novinari portala Radio Sarajevo kontaktirali su Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo.

Pitali su ih da li su spremni za eventualne vanredne situacije zbog virusa i da li su poduzimali bilo koje aktivnosti zbog ovog opasnog virusa.

Direktorica Direkcije Jelena Pekić, za portal Radiosarajevo.ba, naglasila je sljedeće:

“Direkcija je u neprestanoj komunikaciji sa Vladom Kantona Sarajevo i redovno pratimo situaciju i prikupljamo informacije sa terena. U skladu sa jučer (25. februar, op. a.) usvojenim zaključcima Skupštine Kantona Sarajevo, Direkcija je pripremila spisak roba kojima raspolaže u slučaju potrebe.”

Tvrdi da su, kako je navela, u pripravnosti za brzo djelovanje u slučaju potrebe za distribucijom roba s kojom Direkcija trenutno raspolaže.

Podsjećamo, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je zatražio da se sačini i dostavi specifikacija finansijskih i materijalnih potreba za koje se procjenjuje da su neophodni u nabavci neohodnih zaštitinih zdravstvenih sredstava/maske, odjela, čizme, u slučaju pojave virusa.

Osim toga, upravo su od Direkcije tražili informaciju o stanju zaliha ovih zaštitinih sredstava. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje