Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Održane javne konsultacije za sportske organizacije na području TK

Preuzmite sliku

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tulanskog kantona održalo je javne konsultacije za sportske organizacije koje planiraju aplicirati na Javni poziv za sufinansiranje projekata i programa sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2022. godinu.

Primarni cilj javnih konsultacija jeste obuka sportskih organizacija o načinu prikupljanja svih podataka, informacija, dokumentacije i načinu kako da popunjavaju aplikacijske obrasce kada se prijavljuju na javni poziv

Stručne konsultacije održala je pomoćnica ministra za sport i mlade Lejla Elezović, a prisustvovali su im predstavnici sportskih organizacija i udruženja Tuzlanskog kantona. Konsultacije će dodatno pomoći aplikantima na javni poziv da razumiju koje sve uslove je potrebno ispuniti da bi dobili zahtijevana sredstva, a samim time i pokušati omogućiti što većem broju njih da ostvare uslove za dodjelu sredstava.

Sredstva koja će se izdvojiti za realizaciju projekata/programa sportskih organizacija po ovom javnom pozivu iznose 869.000 KM.

  • Dodjeljuju se za realizaciju programa/projekata sportskih organizacija koji se odnose na:

    Sufinansiranje vrhunskog sporta, kvalitetnog sporta, omladinskih uzrasnih kategorija, sporta lica sa invaliditetom, projekata sport za sve, organizacija sportskih manifestacija, obavljanja sportske djelatnosti granskih sportskih saveza Kantona i pružanja usluga korištenja objekata na ime trenažnog procesa u oblasti sporta.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje