Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Obustavljena nastava na Univerzitetu u Banjaluci: Studenti napuštaju Studentski centar “Nikola Tesla” (FOTO)

Preuzmite sliku

Studenti su počeli napuštati paviljone Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci nakon što je donesena odluka o sedmodnevnoj obustavi nastave na Univerzitetu u Banjaluci.

“Nastava na svim fakultetima/Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, obustaljena je zbog vanredne situacije nastale zbog vremenskih nepogoda, koje su načinile veliku materijalnu štetu na studentskim paviljonima I, II i III Studentskog centra ‘Nikola Tesla'”,  odlučeno je na današnjoj vandrednoj sjednici Proširenog kolegijuma UNIBL.

Odluka o obustavljanju nastave donesena je danas jer je vjetar pretprošle noći odnio krovove s paviljona Studentskog centra, a kada je počela kiša voda je poplavila studentske sobe.

Formiran je i Štab za koordinaciju u vanrednoj situaciji povodom vremenskih nepogoda.

“Zadatak Štaba je da preduzme sve neophodne mjere i koordiniše rad sa svim nadležnim institucijama i organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjoj Luci kako bi se riješio smještaj i prevoz studenata  i kako bi se sanirale nastale štete na objektima Univerziteta i studentskim paviljonima I, II i III”, navodi se u saopštenju Univerziteta u Banjaluci.

Prvi i drugi pavijon Studentskog centra danas su posjetili Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS i Luka Kecman, prodekan za kadrove i materijalne resurse banjalukčkog Univerziteta koji su rekli da će se u narednih sedam dana prioritet biti popravljanje krova na trećem paviljonu. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje