Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obustava saobraćaja na dionici Tuzla-Bijeljina

Preuzmite sliku

U Bosni i Hercegovini je usljed padavina kolovoz pretežno mokar ili vlažan, zbog čega se vozačima skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na svim dionicama savjetuju maksimalnu opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog popriječenog teretnog vozila na lokalitetu Banj Brdo na dionici Tuzla-Bijeljina, trenutno je na snazi obustava saobraćaja.

 • Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

  Na dionici magistralnog puta Konjic-Ovčari, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima

  Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

  Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

  Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

  Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje