Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nura Vrabac-Halimanović tvrdi da je žrtva Batkove prevare: Gdje je mojih 44.000 maraka?

Preuzmite sliku

Nura Vrabac-Halimanović već godinama čeka na transplantaciju bubrega. Šansu za izlječenje pokušala je dobiti preko NVO Otvorena mreža, koju je osnovao i vodio Almir Čehajić-Batko. Međutim, kako tvrdi batko ju je prevario.

– Jučer sam dobila odgovor iz Francuske da mi Otvorena mreža nije uplatila moj novac nikad za transplataciju. Život su mi uništili, a i dalje čovjek na slobodi. Postoji li u ovoj državi iko ko može ovaj kriminal zaustaviti. Evo vam čist dokaz koliko sam uplatila, napisala je Nura Vrabac-Halimanović na svom Facebook profilu u četvrtak 12. avgusta.

Uz ovu poruku objavila je fotografije ugovora kojeg je sklopila sa Otvorenom mrežom koju, prema navodima iz tog dokumenta, predstavlja Almir Čehajić Batko. Prema ovom ugovoru ona je obavezna uplatiti na račun Otvorene mreže 44.000 maraka, a Otvorena mreža se obavezala da će platiti fakture za njeno liječenja.

Također, objavila je i dvije uplatnice. Na jednoj jasno čitljivoj se vidi da je na račun NVO Otvorena mreža uplaćeno 44.000 maraka. Na drugoj, koja je manje čitljiva, ali se brojevi računa poklapaju, vidi se uplata od još 36.000 KM.

U izjavi za medije kazala je kako je iznos od 44.000 maraka platila “iz svog džepa”, odnosno da se ne radi o novcu prikupljenom putem bilo kakve humanitarne akcije.

Napokon, Nura je objavila i dopis iz Univerzitetskog bolničkog centra u Nici kojim je obavještavaju da im nikada nije uplaćen nikakav novac za njeno liječenje, niti njeni nalazi, te je zbog toga skidaju sa liste za transplantaciju.

– Institucija CHU iz Nice vam je u potpunosti na raspolaganju za bilo kakve dodatne zahtjeve i podržaće vas u svakoj radnji koju ćete eventualno poduzeti, bilo da je ona medicinske ili pravne prirode, navodi se na kraju pisma bolnice iz Nice.

Pokušali smo kontaktirati i NVO Otvorena mreža, ali se na njihove brojeve telefona niko ne javlja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje