Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi rezultati: Urađena nova analiza sporne flaširane vode

Preuzmite sliku

“Svi uzeti uzorci su uredni. Tokom dana će se Agencija za sigurnost hrane BiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove obratiti javnosti zajedničkim saopćenjem za javnost”, kazali su za Klix iz FUZIP-a. 

Sve analizirane vode u Federaciji BiH su uredne. Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove je potvrđeno da su okončani postupci inspekcijskog nadzora od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove i kantonalnih, gradskih i općinskih inspekcija.

“Svi uzeti uzorci su uredni. Tokom dana će se Agencija za sigurnost hrane BiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove obratiti javnosti zajedničkim saopćenjem za javnost”, kazali su iz FUZIP-a.

Podsjećamo, Zavod za javno zdravstvo FBiH je na konferenciji za novinare 17. novembra objavio da je sedam od 70 uzoraka flaširane vode sadržavalo bakterije kojih nije smjelo biti.  Međutim, nikada nije objavljeno koja je voda sporna, odnosno koji proizvođač vode, te je javnost uvjeravana da pronađena količina bakterija nije štetna po ljudsko zdravlje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,