Petak, 26. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ništa od ekskurzije u Tursku: Otac i sin prevarili 60 sarajevskih studenata? (FOTO)

Preuzmite sliku

Opardija je trenutno u prostorijama MUP-a KS, a policijski službenici saslušavaju sve okolnosti u vezi s ovim nemilim događajem.

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu od jutros se dešava prava drama, saznaje novinska agencija Patria.

 • eme-turs
 • Reagirala je i policija MUP-a KS, a kako su nam kazali okupljeni problem je nastao nakon što putnici nisu mogli krenuti u Tursku, put koji su platili prije izvjesnog veremena prevozniku Eme tours iz Travnika.

  Putovanje je organizirano za studente i osobe mlađe od 40 godina, a problem je nastao nakon što je vozač ustvrdio da mu je navodno nestala torbica s novcem i dokumentima za putovanje.

  – Prvo su od nas tražili 20 KM za zdravstveno osiguranje, a nakon toga 80 eura za fakultativne izlete. Kazali smo da su to dobrovoljni izleti, ali oni su instistirali da platimo taj iznos – kaže jedna putnica.

 • alaga-zelkovic
 • Organizator putovanja

  Organizator putovanja je Alaga Zelkanović, a studenti su ogorčeni ponašanjem osoblja i vozača. Blokirali su autobuse i traže svoj novac nazad.

  Također kako saznajemo od putnika vozač je bio drzak te je u momentima imao jako grubo ponašanje.

  Naime, vlasnik Eme Toursa Mujo Opardija optužio je Alagu Zelkanovića da je odnio novac, koji su mu studenti dali. Međutim u telefonskom razgovoru za Patriu Zelkanović je kazao da nikakav novac nije kod njega.

  – Nisam pobjegao s lica mjesta već mi je sin Muje Opardije koji je i organizator rekao da odem kući. Ja sam samo uposlenik firme, a novac je uplaćivan na račun. Ne znam šta se dalje dešavalo – kazao je Zelkanović.

  Opardija je završio u prostorijama MUP-a KS, a policijski službenici saslušali su sve okolnosti u vezi s ovim događajem.

  (Patria)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,