Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nikšić: Siguran sam da će nakon formiranja ovog Vijeća ministara građani osjetiti poboljšanje

Preuzmite sliku

Nakon potpisivanja sporazuma sa koalicionim partnerima HDZ-om i SNSD-om, Nermin Nikšić je govoreći uime Osmorke kazao kako je siguran da će novo Vijeće ministara pokazati građanima da je bolja saradnja na državnom nivou moguća.

“Naravno da možemo potencirati razlike koje evidentno postoje u našim pogledima, ali smo se opredijelili da se fokusiramo na ono oko čega se možemo dogovoriti i da pokušamo vratiti nadu građanima. Gradeći barikade i kopajući rovove između nas, ljudi odlaze iz zemlje”, rekao je Nikšić.

Komentarisao je i sadržaj sporazuma, dok su ostali potpisnici kazali da je ovo prvi put zapravo da na državnoj vlasti postoji neki dokument koji se ne odnosi samo na podjelu resora.

“U našem sporazumu neka nikakvih tajni, radili smo u kvalitetnoj atmosferi i on sadrži priču eurointegracijama, oko vladavine prava, socioekonomskih mjera – znači stvari koje trebaju ovim građanima”, rekao je on.

Dodaje još kako je “siguran da će nakon formiranja ovog Vijeća ministara građani osjetiti poboljšanje i neku drugu saradnju, nešto što će im vratiti nadu”.

Odgovarajući na pitanje novinara, Nikšić je rekao kako će raditi na pozitivnim rješenjima, ali da ne možemo očekivati instant promjene.

“Sigurno je da se neće sve preko noći promijeniti i da nećemo od ponedjeljka imati pravnu državu, ali ako dođe do realizacije ovog sporazuma očekujemo dobre stvari. Jedan dio sporazuma je izvršavanje obaveza koje smo dogovarali sa poslodavcima iz oba entiteta, to je između ostalog preduslov za bolji život, ali nam naravno morate dati malo vremena da sve počne funkcionisati. Ne može niko reći to će biti sutra”, kazao je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje