Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nestabilno vrijeme, kolone vozila na graničnim prelazima na ulazu u BiH

Preuzmite sliku

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina, kolovoz je mjestimično mokar i savjetuje se opreznija vožnja.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila i duge su kolone u oba smjera. Na graničnom prelazu Deleuša gužva je na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica i Gradina kolone vozila su na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćava BiHAMK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,