Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nermin Nikšić: Džaferović bezočno laže građane, zaostajemo i za Afrikom

Preuzmite sliku

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić danas je na društvenim mrežama oštro reagirao na sinoćnju izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je izjavio da naša zemlja ne zaostaje u procesu imunizacije protiv koronavirusa od ostalih zemalja Zapadnog Balkana.

“Pitam se zaista šta o građanima Bosne i Hercegovine misle ljudi koji, nažalost, trenutno vode ovu zemlju kada im svaki dan serviraju neku novu laž? Moram reći da do sada na listi onih koji prednjače u izjavama koje nas u Bosni i Hercegovini sve zajedno prave ludim Šefik Džaferović nije bio visoko pozicioniran. On je do sada djelovao kao rijetko racionalan političar iz vladajuće koalicije. Svojom izjavom da naša država ne zaostaje za regionom u vakcinaciji Džaferović pokazuje zaista da se ipak ne razlikuje od svog stranačkog šefa Izetbegovića ili premijera Novalića koji su do sada bili pretplaćeni na izjave ovog tipa kada je u pitanju SDA”, napisao je Nikšić na Facebooku.

Gađani su, dodao je Nikšić, navikli da im političari poput Džaferovića lažu, ali…

“Da ne pomislite kako vam vjerujemo želim nekim činjenicama članove prividno zavađene bračne zajednice SDA-HDZ-SNSD podsjetiti da ne zaostajemo samo za regionom, nego i za Afrikom. Za početak samo pet činjenica koje pokazuju gdje nas je dovela koalicija SDA-HDZ-SNSD, kojima je osim podjele fotelja i koaliranja inače zajedničko i da se deklarativno zalažu za ulazak u EU”, naglasio je šef SDP-a.

Nadalje, on je naveo da je BiH, po službenim statistikama, po stopi vakcinacije protiv Covida-19 smo na dnu liste, iza Ruande, Kambodže i Zimbabvea. Također, kako tvrdi, po stopi smrtnosti od virusa Covid-19 smo na 9. mjestu na svijetu, jer nadležna, ali nesposobna, odnarođena državna vlast ne nabavlja vakcine. Po ovom smo također daleko iza država poput Namibije, Bocvane, Zambije i sličnih

“Koliko god nas Džaferović i njegovi saučesnici iz vlasti uvjeravali kako nam je dobro pod njihovom vlašću i da smo na pragu EU, siguran sam kako građani u Bosni i Hercegovini to kako nam je najbolje osjete na svojoj koži.

Zato svaki dan sve više naših građana odlazi iz Bosne i Hercegovine. Mislim da niko ne bi zamjerio našim vlastodršcima da odu u neku od ovih država koje su nas prestigle po svim parametrima i tako direktno pomognu građanima u Bosni i Hercegovini”, zaključio je Nikšić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,