Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Neredi u Velikoj Kladuši: Sukob preko stotinu migranata, napadnuti i policajci, ima povrijeđenih

Preuzmite sliku

U privremenom migrantskom centru “Miral” u Velikoj Kladuši tokom protekle noći izbili su neredi između migranata.

Kako je za N1 potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, zaštitari koji rade na obezbjeđenju ovog objekta obratili su se policiji u Velikoj Kladuši te naveli da je unutar objekta “Mirala” došlo do sukoba većeg broja migranata, njih najmanje stotinu.

Odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta.

“U tom trenutku je došlo i do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije te su na nekin način policiju onemogućili u njihovom radu. Nakon toga, na mjesto događaja upućena su dodatna pojačanja iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4:30 sati uspostavljen red i mir unutar samog objekta”, kazao je za N1 Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Uhapšeno je oko 20 osoba, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH.

“Veći broj migranata je povrijeđen. Imamo informacije da se radi o lakšim tjelesnim povredama. U ovom napadu povrijeđena su i tri policijska službenika, jedno policijsko vozilo je i oštećeno u ovom napadu”, naveo je Šiljdedić za N1.

Trenutno se policija nalazi u nepsorednoj blizini objekta “Miral” zbog tenzija koje još uvijek vladaju unutar centra. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,