Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Narednih deset dana nestabilno vrijeme uz povremene padavine

Preuzmite sliku

Narednih deset dana očekuje se nestabilno vrijeme uz slabe i povremene padavine, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U periodu od 23. do 26. februara izgledna je promjena koja donosi vjetar južnog pravca na momente jakog i olujnog intenziteta, zbog čega je na snazi i narandžasto upozorenje, uz padavine širom Bosne i Hercegovine, nešto obilnijim na jugu zemlje.

Od 27. februara do 5. marta zadržaće se oblačno i nestabilno vrijeme sa povremenim slabim padavinama, uz malo snijega na planinama centralne i istočne Bosne. Stabilnije vrijeme očekuje se od 6. do 8. marta.

Do 26. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, tokom jutra sa temperaturama zraka od jedan do šest stepeni Celzijusa u Bosni, u Hercegovini od tri do osam. Danju u Bosni do 14, u Hercegovini do 18 stepeni.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 27. februara do 5. marta. Minimalne temperature zraka u navedenom periodu od minus jedan do četiri u Bosni, u Hercegovini dva do sedam, maksimalne u Bosni do deset u Hercegovini do 14 stepeni.

Od 6. do 8. marta ponovno se očekuju natprosječno visoke temperature zraka, u Bosni, minimalne temperature zraka kretaće se od tri do osam, u Hercegovini oko devet, a maksimalne u Bosni do 16 u Hercegovini do 19.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje