Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nana Fata Orlović proslavila 80. rođendan

Preuzmite sliku

Nana Fata Orlović danas je napunila 80. godina. Rođendan je obilježila skromno u svojoj kući u Konjević Polju u društvu porodice, rodbine, komšija, prijatelja i novinarskih ekipa.

Podsjetimo Nani Fati Orlović uoči rođendana ispunila se velika želja da obavi petu islamsku dužnost, hadž, u Mekki, u Saudijskoj Arabiji.

– Da bude sretno ako Bog da. Ja sam svoje obavila sve, Elhamdulillah, neka bude šta hoće i dobro, ako Bog da – rekla je nana Fata uz naljepše želje za sve dobre ljude.

Nana Fata dobila je cvijeće i tortu na kojoj je bio natpis “Majka, Žena, Kraljica”, a čestitke su pristizale sa svih strana.

Fata Orlović poznata je po pravnoj borbi s vlastima Republike Srpske, otkako se po okončanju rata u Bosni i Hercegovini, vratila svojoj kući u Konjević Polje pokraj Bratunca.

Naime 2000. godine, povratkom u svoje mjesto, Orlovićeva je na svome imanju zatekla novoizgrađenu pravoslavnu crkvu. Od tada, pa sve do 2021. godine trajala je njezina borba da crkvu ukloni sa svoga posjeda. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,