Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Načelnik Kaknja osudio napad na župnika: Izražavam razočarenje i nevjericu da postoje tako zli ljudi

Preuzmite sliku

Povodom razbojničkog napada na velečasnog Žarka Vujicu kojeg je maskirani razbojnik vezao te mu prijeteći nožem, oteo novac i zlatni nakit, oglasio se i načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević, koji je oštro osudio ovaj gnusni događaj.

Vezano | Maskirani razbojnik župniku u Kaknju prijetio nožem, a zatim ga opljačkao

– Duboko sam tužan zbog napada na vlč. Žarka Vujicu koji se dogodio tokom protekle noći u Kaknju. Jutros sam odmah po saznanju posjetio župnika kako bih mu uputio izraze podrške i suosjećanja. Sa bolom u duši izražavam razočarenje i nevjericu da postoje tako zli ljudi koji su spremni izvršiti takav gnusan i strašan čin napada. Od nadležnog kantonalnog MUP-a očekujem da što prije pronađu počinioca, a od pravosudnih organa da oštro kazne počinioca.

Izražavam spremnost Općine Kakanj da namiri materijalnu štetu nastalu napadom i pljačkom, a posebno naglašavam da je najveća bol činjenica da je zvjerski napadnut župnik vlč. Žarko Vujica i u tom smislu župniku, vjernicima i svim ljudima koji su s tugom primili vijest upućujem izraze suosjećanja.

– Ja lično i svi građani Kaknja, svih nacija i vjera, danas su u mislima i molitvama uz našeg sugrađanina vlč. Žarka Vujicu. Kontaktirao sam predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kakanj Slavena Katičića koji je također osudio gnusni čin i pozvao nadležne organe da pronađu što prije počinioca i da ga oštro kazne. U tom smislu, upućujemo zajedničku poruku podrške župniku Vujici i osudu vandalizma koji se dogodio tokom protekle noći – naveo je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje