Petak, 30. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na graničnom prelazu Doljani pojačan promet vozila u oba smjera

Na graničnom prelazu Doljani, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pojačan je promet vozila u oba smjera, dok na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica – Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez – Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 7 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putevima: Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo – Srebrenik – Šićki Brod, Jablanica – Mostar, Maglaj – Doboj (Mravići), Livno – Kamensko i Šešlije – Modriča.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje