Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzlu stigao letom iz Berlina pa uhapšen zbog krivičnog djela “zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko ponašanje“

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima lišili su slobode devet osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Tuzla, lišili su slobode S.H. (1977.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Teslić raspisala potragu zbog krivičnog djela “zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko ponašanje“. Na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Berlina. Predat je službenicima Policijske stanice Teslić.

Također, službenici ove jedinice su, također na letu iz Berlina, lišili slobode S.A. (1967.) jer ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela “teška krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Trebinje, lišili su slobode A.K. (1957.), državljanina Crne Gore. Utvrđeno je da je za njim Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog krivičnog djela “krivotvorenje službenih dokumenata“. Kontroliran je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Također, službenici Jedinice GPBiH Brod, lišili su slobode E.H. (1983.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje“. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Istovremeno, službenici Jedinice GPBiH Orašje, lišili su slobode H.R. (1995.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, lišili su slobode A.A. (1990.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnih djela “nasilje u obitelji“ i „napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Policijske uprave Cazin.

Istovremeno, Službenici Jedinice GPBiH Brčko su na ulasku u BiH na prijelazu Brčko lišili slobode A.H. (1988.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Također, službenici Jedinice GPBiH Gradiška, lišili su slobode M.Č. (1961.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Izačić, lišili su slobode P.D. (1996.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Jajce raspisala potragu zbog krivičnih djela “ugrožavanje sigurnosti“ i “neovlašteno snimanje“. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Izačić i predat službenicima Policijske stanice Jajce.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,