Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muriz Memić dobio prijetnju ubistvom, sve prijavljeno nadležnim organima

Preuzmite sliku

Na FB grupi Pravda za Dženana Memića objavili su danas popodne da su Murizu Memiću upućene prijetnje ubistvom, što je odmah prijavljeno policiji i Memić je otišao dati izjavu.

“Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli. Prijetnja ubistvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP-u KS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u krim službu”, navedeno je u informaciji.

Dodaje se da će prijetnja ubistvom biti prijavljena Tužilaštvu BiH.

“Onome ko je prijetio poručujemo da ima ko da čuva Murizu leđa! Udarite na Muriza, udarili ste na sve nas”, zaključuje se u objavi.

Tužilaštvo BiH najavilo je podizanje optužnice u predmetu za organizirani kriminal u slučaju Dženan Memić u narednih 30 dana, a u pritvoru se nalazi pet osoba Hasan Dupovac, Zijad Mutap, Josip Barić, Alisa Mutap Ramić i Muamer Ožegović.

Na slobodu su puštena dva policajca DKPT-a (jedan penzionisan) Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je u četvrtak pred Tužilaštvom KS kako očekuje da budu procesuirani i tužioci koji su zastupali optužnicu za navodnu saobraćajnu nesreću na čelu sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić.

Memić je nakon izjave u policiji kazao da će sutra saopštiti ime osobe koja je uputila prijetnju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje