Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

MUP TK o jutrošnjoj deblokadi petlje: Osam lica privedeno

Preuzmite sliku

Jedinica za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jutros je deblokirala petlju Šićki Brod kod Tuzle i saobraćaj je u ovom dijelu Bosne i Hercegovine normalizovan, a iz MUP-a TK su saopćili da je u ovoj akciji upotrijebljen ”minimum sile”.

”Jutros u 6 sati Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a je provela kordiniranu akciju deblokade magistralnih puteva M-1.8, M-18 i M-4 na petlji Šićki brod ( koja je držana u blokadi od 28. februara 2018. godine.) te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje – Tuzla – Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a TK.

”Prilikom provođenja navedenih aktivnosti od strane policije je upotrebljen minimum sile i to samo prema licima koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, tom prilikom dva lica su zatražila ljekarsku pomoć i preveženi su na UKC Tuzla.

Također, tokom akcije 8 lica je privedeno u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade i protiv istih će biti poduzete zakonom propisane mjere. Među privedenim licima su i dvije osobe starosne dobi od 19 i 21 godine.

Tokom provođena navednih aktivnosti policija je utvrdila prisustvo većeg broja lica mlađe starosne dobi, kao i lica koja nisu sa područja Tuzlanskog kantona”, saopćeno je iz MUP-a TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje