Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

MUP TK dobio nova vozila, na cestama uskoro i dva “presretača”

Preuzmite sliku

U krugu Jedinice policije za specijalnu podršku Uprave policije MUP-a TK-a organizovana prezentacija motornih vozila, koja su nabavljena u okviru kontinuiranog unapređenja materijalno-tehničke opremljenosti i operativnosti policije, uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

Naime, riječ je o 22 motorna vozila, od kojih će deset kako je istakao direktor Uprave policije Dževad Korman koristiti policijske stanice shodno njihovim potrebama, osam vozila će biti raspoređeno kriminalističkoj policiji, dok su preostala četiri vozila namijenjena za druge organizacione jedinice. Takođe, u toku je procedura nabavke dva specijalna vozila tzv. “presretači” za koje je Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila oko 300 hiljada maraka.

U svom obraćanju predstavnicima medija, direktor je takođe rekao da je, pored kontinuiranog obučavanja policijskih službenika strateški cilj aktuelnog menadžmenta  materijalno – tehničko opremanje policije.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Midhat Dobrnjić je ovom prilikom istakao da je, prema statističkim podacima, trenutno stanje u oblasti sigurnosti na području Tuzlanskog kantona zadovoljavajuće, te da je materijalno-tehnička opremljenost policije jedan od preduslova u očuvanju takvog stanja, saopšteno je iz MUP-a TK (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,