Četvrtak, 22. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

MUP RS: Presretači za 18 dana evidentirali 2.706 prekršaja

Preuzmite sliku

U okviru akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju u Republici Srpskoj takozvani presretači entitetskog Ministarstva unutrašnjih poslova za 18 dana rada, odnosno od 25. decembra 2020. godine do 11. januara 2021. godine, evidentirali su 2.706 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila.

“Na području RS-a u prvih deset dana januara ove godine nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima, a dok je u istom periodu prethodne godine šest lica smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama, te se ovim putem zahvaljujemo svim učesnicima u saobraćaju koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli poboljšanju u oblasti stanja bezbjednosti u saobraćaju”, saopšteno je danas iz MUP-a RS.

Navode da nastavljaju sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu mobilnih radarskih sistema, na području svih policijskih uprava i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Kada su u pitanju najveća zbilježena prekoračenja brzine kretanja vozila u saobraćaju iz MUP-a RS su naveli primjere vozača u mjestu Palačkovci, opština Prnjavor, gdje je registrovana brzina od 138 km/h na ograničenju od 80 km/h, u mjestu Dobrljin, opština Novi Grad, brzina 196 km/h na ograničenju brzine od 80 km/h, u mjestu Čađavica, Mrkonjić-Grad, brzina 146 km/h na ograničenju brzine od 80 km/h…

“Podsjećamo da mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila tzv. ‘presretači’ vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu. Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,