Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mostarac sa svojim radnicima podijelio 50 posto ukupnog profita firme

Preuzmite sliku

Mostarac Senad Šantić, ovog je ljeta sve uposlenike svoje kompanije ZenDev počastio osmodnevnim plaćenim godišnjim odmorom u Turskoj, a sada je odlučio nagraditi svoje zaposlenike tako što će im udijeliti 50 posto ukupnog profita kompanije.

Odluku je donio sa svojim dugogodišnjim prijateljem i partnerom Nikolom Mirkovićem.

Prije pet godina Šantić se vratio u Bosnu i Hercegovinu iz Švedske, i sa prijateljem Mirkovićem osnovao IT kompaniju ZenDev.  Danas zapošljavaju više od 60 mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Kao razlog za podjelu profita s radnicima, Šantić navodi da je briga o radnicima osnovna misija kompanije. Ako su radnici zadovoljni, nema brige o uspjehu biznisa.

“Kada smo osnivali ZenDev, Nikola i ja smo željeli da unaprijedimo kvalitetu života u regiji. Bez naših zaposlenih i njihovog truda ZenDev ne bi bio ono što danas jeste. Na ovaj način, želimo našim radnicima vratiti uslugu za sve ono što su oni učinili za nas. Naš cilj je stvaranje kulture u kojoj će se svaki radnik osjećati odgovornim za uspjeh kompanije, te da ih za to proporcionalno nagradimo”, rekao je Šantić.

Ova uspješna IT kompanija posluje s klijentima iz Švedske, Švicarske, Norveške i Amerike, a ove godine slave svoj 5. rođendan.

Osim rada za svjetske klijente, ZenDev razvija i vlastite proizvode od kojih ističu AvidNote – online software za praćenje bilješki i lakše surađivanje na dokumentu, koju koriste i preporučuju renomirani američki fakulteti: Harvard, Oxford, Princeton i Stanford. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje