Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirnes Ajanović najavio kandidaturu za gradonačelnika Tuzle: “Imam preko 100 prijedloga kako da Tuzla da postane bolji grad” 

Preuzmite sliku

Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a danas se oglasio saopštenjem za javnost u kojem ističe kandidaturu ta gradonačelnika Tuzle.

Ajanović je u opširnoj video prezentaciji upoznao građane sa svojim programom:

“Tuzla može biti samoodrživ grad, ekonomski i privredno neovisan od bilo kakvih političkih uticaja, ugodan za život i u službi građana, sa jakim i nezavisnim organima oslobođenim uticaja kulta ličnosti. Kao gradonačelnik izboriću se za pravednu, slobodnu, jaku i sigurnu Tuzlu, za šta je garancija politički angažman od 1990. godine sa tri mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i preko 20 godina djelovanja u Gradskom vijeću Tuzla kao najaktivniji poslanik/vijećnik, bez bilo kakve kompromitacije, uključujući i preko 15 godina angažmana u direktnoj pravnoj-advokatskoj praksi.

Djelujući na svakoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla oko 80 odsto u odnosu na sve ostale vijećnike zajedno, inicirao sam hiljade prijedloga, pa i prema višim organima vlasti od kojih su beneficiju imale i Tuzla i cijela BiH. Na isti način koordiniranim djelovanjem i saradnjom sa svim institucijama u državi na osnovu institucije gradonačelnika mogu za Tuzlu omogućiti veće ekonomske, kulturne, poslovne i druge prilike, a koje su prijeko potrebne svima.

U kampanji za gradonačelnika Tuzle građane ću podsjetiti na dio svog djelovanja kao vijećnika u proteklih 20 godina, a građanima prezentiram Plan djelovanja gradonačelnika sa preko 100 tačaka realnih i brzo sprovodivih mjera za bolju Tuzlu, a dodatno i kapitalne projekte.

Tuzla će biti primjer za cijelu Bosnu i Hercegovinu poštenog, pozitivnog, pravednog i humanog odnosa vlasti prema građanima, a posebno sa aspekta apsolutne zaštite ljudskih prava svih.

To garantuje i moj angažman od preko 20 godina predsjednika Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla, a posebno u protekle dvije godine kada su ukinuta ljudska prava svih u svijetu, brutalno i nezapamćeno u civilizaciji,i kada niko od političara ili stranaka, niti bilo ko od službenika bilo kojeg nivoa vlasti ili bilo ko, osim mene i mojih saradnika, nije štitio ustavna prava građana, a u Bosni i Hercegovini zaštitili smo građane od terora i proširili otpor u cijelom svijetu.

U video prezentaciji u prilogu je moja objava sa preko 100 konkretnih aktivnosti koje ću poduzeti kao gradonačelnik Tuzle, a koje su realno izvodljive u kraćem vremenskom periodu i  zasnovane su na ličnom iskustvu u svim segmentima funkcionisanja Grada Tuzle – Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća, a od kojih će građani imati konkretne rezultate”, saopšteno je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje