Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milorad Dodik preuzeo dužnost predsjednika RS-a

Preuzmite sliku

Milorad Dodik, novoizabrani predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg predsjednika Željke Cvijanović na svečanosti održanoj u Palati Republike u Banjaluci, javlja Anadolu Agency (AA).

U Palati Republike Željka Cvijanović Miloradu Dodiku svečano je uručila zastavu i Ustav RS-a nakon čega su potpisali svečanu izjavu o primopredaji dužnosti predsjednika RS-a.

Dodik je rekao da će ovaj posao koji je stresan i odgovoran obavljati kao i do sada “sa dosta ljubavi, energije, neopraštanja za minimalne propuste”.

“Moraćemo da uvedemo više odgovornosti i reda među sve nas, pa i mene samog. Nikada nisam prestajao da radim 10 sati dnevno, sada ću pojačati na 12. Čeka nas izazovno vrijeme ako budemo okupljeni, ako budemo razumjeli ovo vrijeme, ako zajedno budemo objašnavali ovo vrijeme i donosili mjere možemo da uspijemo, sve drugo vodi u haos i neizvjesnostm, a bilo kakva destabilizacija bi mogla trajno da ugrozi postojanje Republike Srpske. Moja uloga i zadatak je da se to ne desi”, rekao je Dodik koji je treći put na funkciji predsjednika RS-a.

Prethodno su on i potpredsjednici RS-a iz redova bošnjačkog i hrvatskog naroda Ćamil Duraković i Davor Pranjić položili svečanu zakletvu na konstitutivnoj sjednici 11. saziva Narodne skupštine RS-a. (Foto: RTRS)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje