Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milorad Dodik: Mislim da je ovo politički procrs, cirkus koji će diskreditovati pravosuđe

Preuzmite sliku

Nakon što je na ročištu u Sudu Bosne i Hercegovine odbio da se izjasni o krivici te je opet pokazao nepoštovanje prema Sudu, predsjednik RS-a Milorad Dodik dao je izjavu po izlasku iz sudnice.

Sud BiH je nazvao nelegalnim.

“Ovo je čisto politički proces, nema nikakve pravne osnove i došao sam to da kažem. Sutkinja za prethodno saslušanje nije dozvolila ništa od ovoga što sam vam rekao, da se izjasnim o sudnici. Koliko vidim donesena je presuda i samo treba neka brzina da što prije dođu do presude”, rekao je Dodik.

  • Kazao je da se radi o kliki, udruženom kriminalnom poduhvatu kojeg čini Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH kojeg Dodik ne priznaje, i Michael Murphy, ambasador SAD-a, kojeg je Dodik nazvao pogrdnim terminom nazvavši ga “kretenom”.

    Vezano | Dodik ne razumije optužnicu, sutkinja umjesto njega pročitala da negira krivicu

    “Mislim da je sve ovo nelegalno, cirkus. Ovo je cirkus koji će diskreditovati pravosuđe. Naravno da ću doći na iduće sesije. U atmosferi koja je nepovoljna za bilo koga iz RS-a, i u sudnici, stave dvije zastave, BiH i FBiH, a nema zastave RS-a, i onda kaže da su neutralni, objektivni, pravni”, dodao je.

  • Sud BiH protiv Dodika, te Miloša Lukića, vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a, u predmetu “Ukaz” potvrdio je optužnicu kojom ih tereti za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,