Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Miličević: Dodik je pravio spiskove Srba koji će biti sankcionisani

Preuzmite sliku

Predsjednik Glavnog odbora SDS – a Milan Miličević smatra da srpsko jedinstvo nije narušeno sada, nego za vrijeme kada je Milorad Dodik aktivno učestovao u smjenama Srba koje je provodio bivši visoki predstavnik Paddy Ashdown.

– Jedinstvo je narušeno kada je Ešdaun smijenio ljude iz SDS sa visokih političkih pozicija i onog momenta kad Nikola Poplašen smijenjen sa mjesta predsjednika RS. Milorad Dodik je u tome aktivno učestvovao. Čak se smatra da je učestvovao u pravljenju spiskova ljudi koji će biti sankcionisani“, naveo je Miličević.

On smatra da velike priče koje Dodik sada priča uglavnom su vezane za izbore i za zaštitu njegovog ličnog bogatstva i nemaju nikakve veze sa interesom RS – a., Prema njegovom mišljenju svojom politikom Dodik urušava RS iznutra, ogromnom ekonomskom krizom, ogromnim nivoom korupcije i kriminala koji se dešava u poslednjih 15 godina pod pokroviteljstvom SNSD-a.

– U nedostatku rješenja ekonomskih pitanja političari vladajućih stranaka iz sva tri naroda u BiH godinu dana pred opšte izbore uglavnom postavljaju stara politička pitanja i skreću pažnju sa velikog broja afera kao što su kovid afere, ekonomskog statusa koji je nikakav, razbijenih fondova penzionog i zdravstvenog osiguranja, poskupljenja koja su sve veća , navodi Miličević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,