Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mastercard i Sarajevo Film Festival – prijateljstvo koje traje 7 godina

Preuzmite sliku

Započnite nešto neprocjenjivo tokom trajanja Sarajevo Film Festivala uz brojna iznenađenja koje je pripremila kompanija Mastercard.

Zasigurno svima u kalendaru je avgust rezervisan za Sarajevo Film Festival i neprocjenjiva iskustva koja on donosi sa sobom. Upravo danas počinje ova najvažnija smotra filma u regionu, a sedmi put zaredom Mastercard je ekskluzivni sponzor i prijatelj ovog Festivala koji slavi sedmu umjetnost. Od večeras pa narednih 8 dana, Sarajevo će sjati posebnim festivalskim sjajem, a posjetioci će biti u mogućnosti postati dijelom ovog veličanstvenog filmskog događaja, te osjetiti dašak glamura kojeg ova manifestacija nosi sa sobom. Kako su neprocjenjiva iskustva postala sinonim za Mastercard i u ovoj sedmoj godini našeg partnerstva sa Sarajevo Film Festivalom, naši korisnici kartica će moći uživati u neprocjenjivim trenucima za vrijeme najznačajnijeg kinematografskog događaja u regionu, jer je Mastercard pripremio sjajna iznenađenja.

Na samom festivalskom trgu posjetioce očekuje Mastercard Beauty Corner i mogućnost da dožive glamurozno filmsko iskustvo. Naime, ukoliko posjetitelji svoje ulaznice plate beskontakno Mastercard karticama ili mobilnim novčanicima, na poklon dobijaju filmsko šminkanje i frizuru, te slikanje u festivalskom paviljonu i dodatno, ukoliko korisnik to želi, izradu filmskog postera kao sjećanje na to neprocjenjivo iskustvo. Sve što je potrebno jeste da nakon kupovine karata, korisnici dogovore termin šminkanja i u ugovorenom terminu dođu u naš kutak ljepote. Pored toga, u Mastercard Corner-u će biti i foto prsten za gif fotografije, prostor za odmor i osvježenje.

 • Dodatno, oni Mastercard korisnici koji se odluče iskoristiti prednosti modernih digitalnih tehnologija, te svoje ulaznice plate beskontaktno Mastercard karticom u okviru mobilnog novčanika* u periodu do 20.8.2021. godine, dobiće 2 ulaznice besplatno za istu projekciju. Na primjer, ukoliko želite kupiti dvije ulaznice za sebe i dragu osobu i odlučite se platiti ih mobilnim novčanikom, platićete samo jednu a dvije dobiti na poklon, tako da ulaznicom možete obradovati još nekog ljubitelja filma.

  Festivalska premijera – Specijalna nagrada sponsored by Mastercard

  Ove godine Mastercard i Sarajevo Film Festival po prvi put dodjeljuju Specijalnu nagradu za promicanje rodne ravnopravnosti sponsored by Mastercard. Cilj ovogodišnjeg SFF-a je staviti poseban fokus na žene rediteljice i uopšte, žene u filmskoj industriji, a upravu je tu dodirna tačka sa vrijednostima koje promoviše i Mastercard kao društveno odgovorna kompanija. U izbor za ovu nagradu ulaze kako dokumentarni, tako i igrani filmovi, a jedini uslov je da to bude debitantsko ostvarenje date rediteljice. Nagradni fond koji je osigurala kompanija Mastercard iznosi 7.500 eura, a o dobitnici će odlučivati poseban tročlani žiri.

  Ove godine, Sarajevo Film Festival i Mastercard pokreću i razgovor na panelu What Women Want: Quotes and Reality („Šta žene žele – stope uključenosti i realnost“) o tome kako gledati svijet iz druge perspektive i poticati rodnu ravnopravnost. Panel će biti moguće pratiti online 16. avgusta između 15 i 16 časova, putem internacionalne platforme CineLink Talks koja okuplja profesionalce iz svijeta filma. Panel moderira Amra Bakšić Čamo, producentica, a u panelu učestvuju Aida Begić, rediteljica iz BiH, Antoneta Alamat Kusijanović, rediteljica iz Hrvatske, Bianca Oana, producentica i scenaristica iz Rumunije i Agustina Chiarino, producentica iz Urugvaja.

  Narednih osam dana Mastercard želi svim posjetiocima da istinski uživaju u festivalskim danima, te poziva sve ljubitelje filmske umjetnosti da već danas osiguraju svoju ulaznicu i započnu nešto neprocjenjivo uz Mastercard kartice i iznenađenja koja vas očekuju.

  Za više informacija, posjetite Mastercard Bosna i Hercegovina web stranicu www.mastercard.ba

  * Mobilni novčanici su u ponudi sljedećih banaka: UniCredit Banka Mostar, UniCredit Banka Banja Luka, Raiffeisen Banke, NLB Banke Sarajevo i NLB Banka Banja Luka.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje