Petak, 18. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Marko Krizmanić priznao krijumčarenje 25 kilograma marihuane

Državljanin BiH i Hrvatske, rođen 1974. godine u austrijskom Linzu, Marko Krizmanić, optužen za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. Krivičnog zakona BiH, priznao je krivicu i sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, u prisustvu advokata, potpisao sporazum o priznanju krivice.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za krijumčarenje oko 25 kilograma opojne droge marihuana. Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prelazu Gradiška, a krijumčarenje je izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u atomobilu.

Tužilaštvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, kao i izricanje mjere sigurnosti oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju predmetnog krivičnog djela, među kojima su mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom i putničko motorno vozilo.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje