Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mamić poručio iz Međugorja: Spremam oružje kakvo nije viđeno u BiH i Hrvatskoj

Preuzmite sliku

“Nisam ni u snu se nadao da ću biti presuđen i na jedan dan”, počeo je press konferenciju Zdravko Mamić u Međugorju, nakon što je saznao da je osuđen u Hrvatskoj na zatvorsku kaznu od šest i po godina.

Tvrdi da ovakvu presudu nije očekivao ni u “najgorem snu”, poručivši “Bože, oprosti im, ne znaju šta čine”.

“Od srijede do nedjelje, tokom praznika Tijelovo, proveo sam sa svojom majkom na moru, kao i ostatkom porodice. Onda su mi počele pristizati vijesti da je Sudsko vijeće izloženo neviđenom pritisku, i da mogu očekivati da se donese lažna presuda, što se i obistinilo”, rekao je Mamić.

U Međugorje je došao, kako kaže, iz privatnih razloga.

“U Međugorje sam došao po ko zna koji put. Kako sa Dinamom na pripremema, tako i iz privatnih razloga. Prijatelj sam sa ovim ljudima, i došao sam jer želim pronaći mir i stabilnost. Moram priznati da se jako dobro osjećam”.

Presuda ga je, kako kaže iznenadila, međutim ono što ga čini tužnim je “obrazloženje presude”.

“Ona bi za mene značila samo da je bila oslobađajuća. Kada sam čuo obrazloženje presude, miješaju mi se tuga i bijes. Moram samo vidjeti kakav će biti odgovor, a on će biti oružje koji do sada nikada nije zabilježeno na prostorima Hrvatske i BiH. Ne mislim na oružje iz kojeg se puca i ubija, nego civilizirano oružje. Ne bi bio u koži ljudi koji su mi presudili”, poručio je Mamić.

Dodaje da je ova presuda neodrživa.

“Ovako drsko presuditi nevinog čovjeka, ti neće od sada mirno spavati. Ja ću uzeti predah kako bi se spremio da kvalitetno uzvratim. Ta presuda je pravno neodrživa, ona je monstruozna zato što ona nije istina. Ta presuda me čini bijesnim i opasnim. Siguran sam da Vijeće nije pisalo presudu, nego je to djelo USKOK-a”, rekao je, između ostalog, Mamić.

Podsjetimo, danas je izrečena presude na Županijskom sudu u Osijeku Zdravku Mamiću i klanu zbog optužbi da su iz gradskog kluba Dinamo izvukli 116 miliona kuna putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena, te oštetili državni budžet za 12,2 miliona kuna neobračunatog poreza.

Uz Mamića su za krađu iz Dinama optuženi njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog nogometnog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,