Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lukač demantuje Dodika: Nema prisluškivanja, to je samo jedna politička igra

Preuzmite sliku

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas je na sjednici Narodne skupštine demantovao navode koje je sinoć iznio lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH MIlorad Dodik o prisluškivanju opozicije, prenosi N1.

“Tačno je da je sinoć gospodin Dodik vodio određenu političku igru sa Stanivukovićem i Vukanovićem. Mi znamo, koji smo duže u Skupštini, da se njegovim pojavljivanjem dešavaju takve stvari, upravo s tim poslanicima. Mnogi najavljuju krivičnu prijavu protiv Dodika, Vukanović, Stanivuković, Crnadak. Sve vas je pretekao gospodin Tubin, podnio je prijavu, a po jednom predmetu može da se vodi samo jednom prijavom, žao mi je niste bili dovoljo brzi”, kazao je Lukač, te dodao:

“To je samo jedna politička igra koju gospodin Dodik vodi sa pojedinim koje ne shvata ozbiljno, pa se s njima igra. Baci im lopticu, a onda oni vrte gledaju ima li kakvih ćoškova. Ja lično tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja u RS, osim onih koji se bave nekim kriminalom i u skladu sa sudskim odlukama”.

Lukač je pozvao i na nadzor Nezavisni odbor NSRS da dođu u MUP i provjere. Sve će im, kaže, biti dato na uvid.

“Pa, da završimo priču, jer nema uporišta u stvarnom životu.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje