Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kritično i u Kikačima: Snimio jeziv prizor bujice ispred kuće

Preuzmite sliku

Izlijevanje lokalnih rijeka i potoka stvorilo je određene probleme i na području Kikača i Tojšića kod Kalesije, a u zaseoku Hidani saobraćaj je obustavljen na glavnoj saobraćajnici koja je poplavljena

Mjestimične kišne padavine koje su danas u nekoliko navrata pogodile Tuzlanski kanton na određenim dijelovima su ponovo počele stvarati probleme.

Prema informacijama iz Civilne zaštite, na dijelu magistralnog puta M-4 Tuzla-Kalesija, u mjestu Babajići zbog vodene bujice i nanosa došlo je do obustave saobraćaja. Građanima se savjetuje da koriste alternativne putne pravce.

Izlijevanje lokalnih rijeka i potoka stvorilo je određene probleme i na području Kikača i Tojšića kod Kalesije, a u zaseoku Hidani saobraćaj je obustavljen na glavnoj saobraćajnici koja je poplavljena.

Prema trenutnim informacijama, voda još uvijek nije došla do stambenih objekata.

Povećanje vodostaja zabilježeno je na brani hidroakumulacije Modrac koji iznosi 199,42 centimetra, a tačka preljeva je 200 centimetara. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 67,6 metara kubnih u sekundi.

Na području Gračanice rijeka Spreča se izlila i poplavila je oko 200 hektara poljoprivrednog zemljišta. Ova rijeka se izlila i na području Doboj Istoka gdje je poplavila oko 150 hektara zemljišta koje se nalazi uz rijeku. Za razliku od Spreče lokalni vodotoci su se povukli u svoja korita.

Pogledajte kakav prizor je zabilježen u Kikičima

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,