Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Komšić ugostio dobitnike novinarske nagrade “Nino Ćatić” i predstavnike Udruženja “Biti novinar” iz Tuzle

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ugostio je u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine dobitnike novinarske nagrade “Nino Ćatić” i predstavnike Udruženja “Biti novinar” iz Tuzle koji su pokrenuli ovaj projekat, javlja Anadolu.

Komšić je čestitao dobitnicima ovogodišnje nagrade, kazavši da je njihova pisana riječ o genocidu koji se dogodio u Srebrenici od velikog značaja za očuvanje i prenošenje istine o onome što se dešavalo na ovim prostorima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je predsjedavajući čestitao predstavnicima Udruženja “Biti novinar”, koje čine bosanskohercegovački novinari Emina Hodžić i Dino Durmić, na uspostavljanju ove nagrade i očuvanju sjećanja na Ninu Ćatića i novinarsku profesiju, koja u ratu poprima sasvim druge dimenzije izvještavanja.

  • Istaknuo je uspjeh kompletnog projekta s obzirom na činjenicu da je samo u četiri godine već postao regionalna priča, prvenstveno u medijima Srbije i Hrvatske.

    Predstavnici Udruženja i dobitnici nagrade Emir Bektić, Nataša Tadić, Mirza Skenderagić, Armin Durgut i Sabina Mehmedović zahvalili su Komšiću za podršku, poručivši da će zbog budućih generacija nastaviti svojim pričama širiti istinu, ne samo u BiH već i u zemljama regije i svijeta.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje